ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Απόσπασμα από το λόγο που εκφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πλατεία Συντάγματος για τα δύο χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία -18/10/1983
Ας διαφυλάξουμε ως «κόρην οφθαλμού» την ενότητα

……Ηταν καιρός να ανεβάσουμε στο βάθρο της ευγνωμοσύνης της Ιστορίας  όλους όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα λεύτεροι. Μάταια η ηγεσία της δεξιάς επιχειρεί να ξανασπείρει το διχασμό μέσα στο λαό, να ξαναχωρίσει τους πολίτες σε εθνικόφρονες και μιάσματα, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αποτελεί ευθύνη όλων να μην κουβαλήσουμε νερό στο αυλάκι της κοντόφθαλμης αυτής ηγεσίας. Μας χωρίζει χάσμα από την πολιτική και την ηγεσία της δεξιάς, αλλά δε μας χωρίζει τίποτα από τους εγκλωβισμένους που την ακολουθούν. Εμείς και από δω, από το Σύνταγμα, απλώνουμε το χέρι σε κάθε πατριώτη, αριστερό, δεξιό ή κεντρώο να ακολουθήσουν το πατριωτικό μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας.
Οι δεξιοί, που δεν ανηκουν ταξικά στην δεξιά, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, επιστήμονες, νεολαίοι, μπορούν και πρέπει να συμπαραταχθούν στη γραμμή της εθνικής λαικής ενότητας. Είναι ευθύνη και χρέος κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη, να προσφέρει στη σφυρηλάτηση αυτής της ενωτικής στρατηγικής. Είναι κρίμα, αλλά είναι αληθινό, ότι όσο υπονομεύεται η εθνική ομοψυχία από την ηγεσία της δεξιάς, αλλο τόσο, πολλές φορές άκριτα, χτυπιέται από τα κάτω, ή από λαθεμένη εφαρμογή, η εθνική λαική ενότητα. Ας διαφυλάξουμε ως «κόρην οφθαλμού» την ενότητα…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s