ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ!

 
Τ20131108-161035.jpgΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ!
 
Πρώτα έκλεισαν (δια συγχωνεύσεως) τον ΕΛΟΓΑΚ για να μην υπάρχει θεσμικό εργαλείο για το γάλα.
Μετά «ανέθεσαν» αντί 900.000 ευρώ στον κ.Γκουρία και τον ΟΟΣΑ «μελέτη» που-ω του θαύματος- μιλά για το ακριβό γάλα της χώρας.
 
Και μετά ήρθε ο έρωτας με τον κ.Χατζηδάκη να αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλιά»…..
 
ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
 
 
Η συστηματική επίθεση στο γάλα-βασικό διατροφικό στοιχείο του ελληνικού λαού-που συμβάλλει αποφασιστικά στη βιολογική εξέλιξή του,τη διατήρηση του υψηλού status υγείας και την συνέχιση του διατροφικού προτύπου του (μεσογειακή διατροφή) έχει πολλαπλούς στόχους.
1.Την εγχώρια παραγωγή γάλακτος και την υποκατάσταση της παραγωγής αυτής από εισαγωγές φτηνών πρώτων υλών από χώρες χαμηλού κόστους και ανύπαρκτων ελέγχων υγιεινής και ποιότητας γάλακτος (Βουλγαρία-Αλβανία-FYROM).
2.Τον περιορισμό της βιομηχανικής του επεξεργασίας από τα (πανθομολογούμενα υψηλής τεχνολογίας) ελληνικά εργοστάσια γάλακτος και άρα τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής.
3.Την εισαγωγή έτοιμων προιόντων από τις μεγάλες πολυεθνικές γάλακτος-γερμανικές-γαλλικές-ολανδικές που με την επιμήκυνση της «φρεσκότητας» σε 10 ημέρες,την κατάργηση των επιστροφών και την σχέση εξάρτησης που επέβαλαν στις αλυσίδες super markets θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους,θα νοθεύσει τον ανταγωνισμό (θα κλείσουν οι εγχώριοι παραγωγοί) και,κυρίως θα επιβάλει στον ελληνικό λαό να διατρέφεται από χαμηλότερης διατροφικής αξίας γάλα με το φερετζέ της δήθεν υψηλής παστερίωσης.
Να τι γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο για το καλλίτερο γάλα
 
ΤΑ ΝΕΑ
 
Ποιο γάλα είναι καλύτερο
Δημοσίευση: 11-12-2008
 

 

Επειδή πίνω πολύ γάλα θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι καλύτερο: το φρέσκο, το εβαπορέ ή το υψηλής παστερίωσης;
(Μ.Π.)
 
 
Ο κλινικός διαιτολόγος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, κ. Κ. Ξένος επισημαίνει ότι πραγματικό φρέσκο γάλα (νωπό) δεν κυκλοφορεί στην αγορά, αφού όλα υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία για παστερίωση.

Καλύτερο γάλα- από πλευράς θρεπτικών συστατικών- είναι σαφέστατα το λεγόμενο φρέσκο γάλα (μικρής διάρκειας), γιατί έχει υποστεί λιγότερο «επίπονη» επεξεργασία σε σχέση με το γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διαρκείας) και το εβαπορέ (μακράς διαρκείας και συμπυκνωμένο).

Με την υψηλή παστερίωση, το γάλα απογυμνώνεται από τα θερμοευαίσθητα συστατικά του, κυρίως τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.  

 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ:
 
1.Γιατί δεν μιλάει η επιστημονική κοινότητα;
2.Γιατί αποκρύπτεται ότι το Ελληνικό γάλα έχει πολύ υψηλά standarts σε σχέση με το εισαγόμενο;
3.Γιατί αποκρύπτεται ότι η ελληνική παραγωγή γάλακτος βασίζεται σε ζώα διατρεφόμενα με καλαμπόκι ενώ το εισαγόμενο γάλα από ζώα διατρεφόμενα από συνθετικά φυράματα (θυμηθείτε τις τρελές αγελάδες και τις κινέζικες νοθείες)
4.Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που προτείνουν;
 
Αυτά επί του παρόντος και θα επανέλθουμε……..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s