«Αφήσαμε την Ευρώπη στα χέρια γραφειοκρατών» είπε ο νέος ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς

ΣΧΟΛΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ: Ετσι έπρεπε να ομιλεί το ΠΑΣΟΚ.Να συγκρουστεί με τους
γραφειοκράτες των Βρυξελών,τους υπαλλήλους τους στην Αθήνα «που δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι».
Δυστυχώς,επέλεξε την ενσωμάτωση στο νεοφιλελευθερισμό.
Είναι άραγε το τέλος της σοσιαλιστικής αριστεράς ή μήπως αυτό που λέει ο σύντροφος Ματέο Ρέντσι. «….Αυτό δεν είναι το τέλος της Αριστεράς, αλλά μόνον μια ιθύνουσας τάξης της Αριστεράς».
ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

«Αφήσαμε την Ευρώπη στα χέρια γραφειοκρατών» είπε ο νέος ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς

Ματέο Ρέντσι: «Η Ιταλία να σταματήσει να είναι η ωραία κοιμωμένη της Ευρώπης.

Ο Ματέο Ρέντσι, νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς, αποθεώθηκε από τους υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί σε θέατρο της Φλωρεντίας, της οποίας είναι δήμαρχος
«Αφήσαμε την Ευρώπη στα χέρια γραφειοκρατών» είπε ο νέος ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς
 
«
Οι σημερινές ανοικτές εκλογές απέδειξαν ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι», δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, μεγάλος νικητής των ανοικτών εκλογών για την ανάδειξη νέου γραμματέα στο Δημοκρατικό Κόμμα, της μεγαλύτερης δύναμης της ιταλικής κεντροαριστεράς.«Θέλουμε, η Ιταλία, να μπορέσει να ξαναρχίσει να τρέχει. Να σταματήσει να είναι η ωραία κοιμωμένη της Ευρώπης», τόνισε ο 38χρονος Ματέο Ρέντσι, που ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει την περικοπή των δημοσίων δαπανών για την κάλυψη των εξόδων των κομμάτων κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να αποκτήσουν ανεξάρτητο και διακριτό ρόλο η ιταλική Βουλή και η Γερουσία.

«Αφήσαμε την Ευρώπη στα χέρια γραφειοκρατών που είναι ικανοί, συνήθως, να μας δείχνουν πολύ καλά τις διαφάνειές τους, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ο νέος γραμματέας των Δημοκρατικών, απευθυνόμενος σε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί σε θέατρο της Φλωρεντίας, αναφέρθηκε, επίσης, στους μετανάστες της Λαμπεντούζα, στα δεκαεπτά θύματα των νεροποντών της Σαρδηνίας, στα δικαιώματα των ιταλών και ξένων εργαζομένων που συχνά δεν τυχαίνουν σεβασμού.

«Θα αποδείξουμε ότι είμαστε μεταρρυθμιστές (…) ότι ξέρουμε να ζεστάνουμε τις καρδιές. Αυτό δεν είναι το τέλος της Αριστεράς, αλλά μόνον μια ιθύνουσας τάξης της Αριστεράς», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

«Ξεκινάμε μια νέα πορεία. Η γενιά που ήταν στο γυμνάσιο όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, αναλαμβάνει το πηδάλιο. Θα ζητήσουμε την βοήθεια των γηραιότερων, αλλά η ευθύνη, τώρα, είναι δική μας», ολοκλήρωσε ο νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s