σχολιο μας:λεει» Β. Βενιζέλος : δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου»ενω για την σταδιοδρομια τους διαλυσαν την κοινωνικη βαση πασοκ και το πασοκ!

       Β. Βενιζέλος : δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου

Αμφισβητώντας το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ,ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι αν και είχε πολλές ευκαιρίες να προστατέψει τον εαυτό, δεν ασχολήθηκε με την σταδιοδρομία του.

«Δεν ασχολούμαι με τη «σταδιοδρομία» μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν ασχολείται με αυτό που λέγεται «συμβατική πολιτική». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Μιλώντας για το πολιτικό πεδίο και τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στην ψήφο» και επισημαίνει ότι επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, «πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Ακόμη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο Βενιζέλος δήλωσε ότι το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, «είναι μια κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών».

Ο Βενιζέλος, χαρακτηρίζει επίσης «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, καθώς -όπως αναφέρει- το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύεται εκ νέου πως δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Τέλος, όσον αφορά στο πολυνομοσχέδιο μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος αναφέρει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Πηγή φωτο eurokinissi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s