Για την επίσκεψη Μέρκελ Κουβέλης: «Ανάκαμψη μόνο με το τέλος της λιτότητας»

Για την επίσκεψη Μέρκελ

Κουβέλης: «Ανάκαμψη μόνο με το τέλος της λιτότητας»

«Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών», επισήμανε από την Ξάνθη ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας αλλαγή πολιτικής και τερματισμό της πολιτικής λιτότητας.

 

koyvelis

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αποσυνδεμένο από την ανάπτυξη και δημιουργώντας ανεργία 30%, δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», και τόνισε με έμφαση πως «μόνο το τέλος της λιτότητας, που με επιμονή της Γερμανίας έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, μπορεί να σηματοδοτήσει μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας».

«Οι λαοί της Ευρώπης – και ειδικά ο ευρωπαϊκός Νότος και η Ελλάδα – οφείλουν να αγωνιστούν, για την Ευρώπη της συνανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής. Να αγωνιστούν για τη δημοκρατική πολιτική ενοποίηση. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Νέα συμφωνία»

Ο Φώτης Κουβέλης, μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση «να διεκδικήσει αποφασιστικά μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που θα μειώσει ουσιαστικά το χρέος, θα ενισχύσει τη ρευστότητα, θα αυξήσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα δρομολογήσει τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο», ενώ υπογράμμισε πως «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα με σταθερότητα για τη χώρα, προστασία για τους αδύναμους, ανάπτυξη για όλους».

«Η Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία αυτό τον αγώνα δίνει και στις ευρωεκλογές, στοχεύοντας να βάλει τις βάσεις για την ανασυγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης που θα ωθήσει τις εξελίξεις προς προοδευτική κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s