Η εκλογική νίκη του Τραμπ εκπέμπει μηνύματα 

Του Χάρη ΤΣΙΟΚΑ 

Στον κόσμο , την Ελλάδα και την Ευρώπη η επικράτηση του Τραμ εκπέμπει πολύπλευρα μηνύματα -σοκ- για μια ακόμη φορά , στην πολιτική ,την παραγωγική βάση και την κοινωνία.  Αναφέρομαι στο ότι η συγκρότηση προοδευτικού μετώπου που θα αποτελεί απάντηση του παραγωγικού κόσμου και της κοινωνίας στη χρηματιστηριακή και κερδοσκοπική επέλαση που εξαθλιώνει ανθρώπους και κοινωνίες , δεν είναι απλά εκλογική φιέστα , η , κινήσεις εντυπωσιασμού που με επικοινωνιακή η δημοσκόπηση χειραγώγηση ελέγχεται , αλλά αντισυμβατική πολιτική και κοινωνική δράση !

  Πρόκειται για διαφορετικό περιεχόμενο πολίτικης και συμμαχιών απ αυτό που παρήγαγε η συμμαχία δεξιών κόμματων με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία ,περιεχόμενο που θα έχει χειροπιαστά ως αποδέκτες μια ευρύτερη πλειοψηφική , κοινωνική και παραγωγική συμμαχία απ αυτή της χρηματηστηριακης κερδοσκοπιας! 

 Υπενθυμίζω πως οι «αντισυστημικες δυνάμεις» με την ψηφο τους εκφράζουν αμφισβήτηση στην χρηματιστηριακή κερδοσκοπία και την εξαθλίωση , στο πολιτικο και οικονομικο μοντελο που παράγει υποβαθμιση των πολλων και όχι προσανατολισμό ,σχέδιο και πρόγραμμα!

 Είναι ευθύνη λοιπόν των δυο μεγάλων ιστορικών ρευμάτων ,του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστεράς ,δηλαδή του προοδευτικού πόλου ,να αναμετρηθούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να συναντηθούν προγραμματικά και θεσμικά για να μετασχηματίσουν την αμφισβήτηση σε πολίτικο και κοινωνικό προοδευτικό ριζοσπαστισμό !

 Αυτόν που θα αφορά εναλλακτική πολιτική σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο! 

Για να μη γίνει η κοινωνική αγωνια βορά στην ακροδεξιά και τον νεοφασισμό!

Τα αίτια της κρίσης στην Ευρώπη ,την Αμερική και τον κόσμο προϋποθέτουν την κοινωνία συμμέτοχο στο παραγωγικό και κοινωνικό γίγνεσθαι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s