αντιτρομοκρατική μπαίνει στην παράγκα του ποδοσφαίρου Έφοδος…

αντιτρομοκρατική μπαίνει στην παράγκα του ποδοσφαίρου
Έφοδος…
21:50 | 10 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:54 | 10 Νοε. 2016

«Καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση» διεμήνυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη σύσκεψη στο Μάξιμου για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνοντας πως την έρευνα για τις επιθέσεις στους δύο αρχιδιαιτητές και γενικότερα τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αναλαμβάνει εφεξής η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται πως η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, που έχει οριστεί από τη FIFA και την UEFA, αποφάσισε την αναστολή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν αρχιδιαιτητές της ΚΕΔ, υπεύθυνοι για τον ορισμό διαιτητών στους αγώνες και την επιλογή των προσώπων συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας.

Ειδικότερα δύο άτομα επισκέφτηκαν νύχτα το σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη, τον έβρισαν και τον απείλησαν, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική. Σημειώνεται πως ο Γιώργος Μπίκας, που τοποθετήθηκε στην ηγεσία της ΚΕΔ ώστε να προωθήσει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε παραδώσει λίγο νωρίτερα λίστα με 20 διαιτητές που θα πρέπει να κοπούν από τις λίστες της διαιτησίας. Μεταξύ αυτών και πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

* Εικόνες από το σπίτι του Μπίκα μετά την εμπρηστική επίθεση

Διαβάστε επίσης: Ξένους διαιτητές στη Super League πρότεινε ο υφυπουργός σε FIFA και UEFA

Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, που έχει τοποθετηθεί από τη διεθνή ομοσπονδία. Από την πλευρά του όμως ο υφυπουργός σημείωσε πως «καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση». «Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς […] Η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης διεμήνυσε πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τους κανονισμούς, δεν θα διστάσει να βγάλει τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς οργανώσεις.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βασιλειάδη
«Για τα μαφιόζικα χτυπήματα στο χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό δημόσιας τάξης και του υπουργού προστασίας του πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.

Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού, τις έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των ερευνών για αυτές, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Πρώτον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί.

Δεύτερον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.

Τρίτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s