Τα μάζεψε και αναδιπλώθηκε η Μέρκελ.Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ με τον αποχωρούντα πρόεδρο της Γαλλίας Ολλάντ ,αποθρασύνθηκαν σε μια επίδειξη ΙΣΧΥΟΣ μιας παραπαίουσας Γερμανο γαλλικής συμμαχίας έναντι των άλλων κρατών μελών τόσο της Ευρωζώνης

Τα μάζεψε και αναδιπλώθηκε η Μέρκελ.Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ με τον αποχωρούντα πρόεδρο της Γαλλίας Ολλάντ ,αποθρασύνθηκαν σε μια επίδειξη ΙΣΧΥΟΣ μιας παραπαίουσας Γερμανο γαλλικής συμμαχίας έναντι των άλλων κρατών μελών τόσο της Ευρωζώνης , αλλά και συνολικά της ΕΕ και μίλησαν στη Μάλτα ότι συμμερίζεται το όραμα δημιουργίας μίας Ευρώπης «πολλαπλών ταχυτήτων». Το επανέλαβαν σε λίγες μέρες τρείς χώρες της Benelux (Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο) που σημαίνει προ συνεννόηση .Πολλαπλές ήταν οι αντιδράσεις τόσο διπλωματικά όσο και δημόσια όπως του υποψήφιου καγκελάριου Μάρτιν Σουλτς με αποτέλεσμα να ανασκευάσει και να αναδιπλωθεί η Μέρκελ δηλώνοντας ότι οι πολλές ταχύτητες ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ .Είπα , ξείπα , όπως έκανε ο ΤΡΑΜΠ με τη Κίνα. Μπήκαμε για τα καλά στη περίοδο των ΑΠΕΙΛΩΝ και των προπαρασκευαστικών πρακτικών για μετέπειτα αντιπαραθέσεις . και αναμετρήσεις. Σ.Τ.
>>«Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης», τόνισε η Μέρκελ. «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος, εκ νέου υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών για το αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες ημέρες, η Μέρκελ δήλωσε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες ίσως δεσμευτούν σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση «διαφορετικών ταχυτήτων»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s