Ερντογάν, Ρούτε, Μέρκελ : Έτσι, όλοι είναι ευτυχισμένοι, τόσο ο Ρούτε και η Μέρκελ όσο και ο Ερντογάν. Τέτοια είναι τα πραγματικά success stories στην πολιτική.

Yannis M. Vamvakas
Το τρίγωνο Ερντογάν, Ρούτε, Μέρκελ : Έτσι, όλοι είναι ευτυχισμένοι, τόσο ο Ρούτε και η Μέρκελ όσο και ο Ερντογάν. Τέτοια είναι τα πραγματικά success stories στην πολιτική.
Ioannis Papadopoulos :

Η επιμονή του Σουλτάνου Ταγίπ του Α’ να κάνει προεκλογική εκστρατεία στους Τούρκους ομογενείς της Ευρώπης εξυπηρετεί μια χαρά την κυβέρνηση του Ολλανδού συντηρητικού-φιλελεύθερου Μαρκ Ρούτε, λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές της 15ης Μαρτίου, και την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Απαγορεύοντας την είσοδο του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και της Τουρκάλας Υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων στην επικράτεια της Ολλανδίας, ο Ρούτε δείχνει εντελώς ανέξοδα ένα «σκληρό» πρόσωπο απέναντι στο Ισλάμ και μια ευαισθησία απέναντι στα ατομικά δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών, που δέχονται πολύ σοβαρά πλήγματα απ’ το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας και θα καταστραφούν εντελώς αν επικρατήσει ο Ερντογάν στο συνταγματικό δημοψήφισμα του Απριλίου. Έτσι ο Ρούτε παίζει στο προνομιακό γήπεδο της άκρας Δεξιάς του Χερντ Βίλντερ και η Μέρκελ σ’ αυτό της ακροδεξιάς AfD. Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση των ποσοστών των δύο ακροδεξιών κομμάτων και άνοδο του κόμματος του Ρούτε στην πρώτη θέση, μετά από πολλούς μήνες. Και λέω «εντελώς ανέξοδα» διότι μετά από ένα αρχικό θεατρικό τρίξιμο δοντιών για εσωτερική κατανάλωση, οι Νεοοθωμανοί στην εξουσία θα κατευναστούν από μόνοι τους καθώς τα ολλανδικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στην Τουρκία είναι πολύ σημαντικά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα γερμανικά κεφάλαια.

Εξάλλου, ο Ταγίπ δεν έχει ανάγκη να κάνει προεκλογική εκστρατεία: αν τελικά φανεί ότι επικρατεί το «Όχι» στο δημοψήφισμα, θα γεμίσει τις κάλπες με δικά του ψηφοδέλτια στην απόλυτα ελεγχόμενη και υπό στρατιωτικό νόμο Νοτιοανατολική Τουρκία και σε όλη την κεντρική Ανατολία, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις των ισλαμιστών. Στο μεταξύ, ικανοποιεί και αυτός τα αντιευρωπαϊκά και αντιδυτικά αισθήματα των ψηφοφόρων του καταγγέλλοντας την ολλανδική και την γερμανική κυβέρνηση για «ναζισμό».

Έτσι, όλοι είναι ευτυχισμένοι, τόσο ο Ρούτε και η Μέρκελ όσο και ο Ερντογάν. Τέτοια είναι τα πραγματικά success stories στην πολιτική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s