Ποτάμι και «Ώρα Αποφάσεων» αναζητούν τρόπο συνεργασίας

Ποτάμι και «Ώρα Αποφάσεων» αναζητούν τρόπο συνεργασίας

23.03.2017, 06:38 |

 

Συντάκτης:

Χάρης Ιωάννου

Διερευνητικές επαφές προκειμένου να αναζητηθεί η φόρμουλα ενδεχόμενης συνεργασίας του Ποταμιού με την «Ωρα Αποφάσεων» ξεκίνησαν επισήμως ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το ραντεβού έγινε χθες το μεσημέρι σε «ουδέτερο» έδαφος, εκτός της Σεβαστουπόλεως, και από την πλευρά του Ποταμιού παραβρέθηκε -εκτός του επικεφαλής- και ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας. Ωστόσο η συζήτηση διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, καθώς Θεοδωράκης και Τσιόδρας έπρεπε να παραβρεθούν στην κηδεία του αγωνιστή της Αριστεράς και στελέχους του Ποταμιού, Δημήτρη Κουμάνταρου.

Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικά γύρω από την αξιολόγηση, με τους παρισταμένους να συμφωνούν ότι η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να την κλείσει αλλά με μεγάλο κόστος, ενώ οι περισσότεροι εκτίμησαν ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Η συζήτηση επί των οργανωτικών θα συνεχιστεί στο επόμενο ραντεβού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν από την εκδήλωση της «Ωρας Αποφάσεων» στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Παράλληλα, το ζήτημα της συνεργασίας με τους «3» συζητήθηκε εκτενώς και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού την Τρίτη. Η Σεβαστουπόλεως προσέρχεται μεν με θετική διάθεση στη συζήτηση με τους «3», αλλά στο ανώτατο όργανο ξεκαθαρίστηκε ότι επικεφαλής του όποιου τελικού σχήματος κατέβει στις επόμενες εκλογές θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αν συγκροτηθεί νέος μεταρρυθμιστικός φορέας με τη συμμετοχή μόνο του Ποταμιού και των τριών, τότε η εκλογή αρχηγού μεταφέρεται μετά τις επόμενες εκλογές και αφού διασφαλιστεί η αυξημένη συμμετοχή των πολιτών. Στελέχη του Ποταμιού παρατηρούν πάντως ότι οι «3» δεν έχουν ενιαία στάση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Γ. Ραγκούσης κοιτάζει ανοιχτά και προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s