Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 Το όργιο νοθείας στο Τουρκικό δημοψήφισμα σε αριθμούς – Βίντεο με αυθόρμητες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του νόθου αποτελέσματος

Η φωνή μας είναι η ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών. Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις – κριτικές. Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.

«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…» – Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές

Φίλτατε Επισκέπτη του ιστολογιού μας, πριν διαβάσεις τις επιλεκτικές αναρτήσεις μας πρέπει να γνωρίζεις την υποκειμενικότητα των θέσεών μας και εάν συναινείς τότε μπορείς να συνεχίσεις να μας επισκέπτεσαι (για δε τους ασφαλίτες, τους πληρωμένους κυβερνητικούς εγκάθετους, και για όσους έμμισθους συστημικούς «υπαλλήλους», παρόλο που δεν θα τους αφορά η παρούσα διευκρίνηση, έτσι και αλλιώς θα μπαινοβγαίνουν απρόσκλητοι και θα αποδελτιοποιούν και θα ενημερώνουν τα αφεντικά τους). Ο παρών ιστοχώρος ανήκει ιδεολογικά στην θεωρία των δύο άκρων και στην πραγματική δημοκρατία με την εξής ερμηνεία που εμείς ως δημοσιογραφία των πολιτών την ορίζουμε και υποστηρίζουμε ότι: 1. Το ένα άκρο είναι οι πολιτικοί και το άλλο οι φορολογούμενοι πολίτες. 2. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της πραγματικής δημοκρατίας πρέπει να είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Κύριο και απαραίτητο γνώρισμα με Ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία έχουν επίσης θέση δύο κομβικά σημεία της σκέψης του Καστοριάδη για τη δημοκρατία: H ανακλητότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και ο περιορισμός των εξουσιών (καθώς και η εναλλαγή) των (μη εκλεγμένων) κρατικών αξιωματούχων. Τέλος… Εάν οι θέσεις και το σκεπτικό θεωρείς ότι δεν σε αφορά… μάλλον χάνεις πολύτιμο χρόνο να μας διαβάζεις.

«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι … Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.» Κωστής Παλαμάς

==========================================================================================================================================
«»Η δημοσίευση απόψεων και κριτικής είναι η ψυχή της δημοκρατίας… ο σιωπών δοκεί συναινείν»»
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017
Το όργιο νοθείας στο Τουρκικό δημοψήφισμα σε αριθμούς – Βίντεο με αυθόρμητες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του νόθου αποτελέσματος

Του Σεϊτ Αλντογάν – Δημοσιογράφου

Σε συνθήκες άκρατης τρομοκρατίας, με πλήρη ισχύ του στρατιωτικού νόμου (νόμος έκτακτης ανάγκης) και αφού είχε προηγηθεί ένα μπαράζ διώξεων κι φυλακίσεων όσων το καθεστώς θεωρεί πολιτικούς του αντιπάλους (σημειωτέον ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 50.000 πολιτικοί κρατούμενοι, πάνω από 120.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί από την εργασία τους ενώ είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που αντιμετωπίζουν κατασκευασμένες δικαστικές διώξεις), πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Οι εκτιμήσεις που υπήρχαν ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει πέρα από τον κρατικό μηχανισμό, την κινδυνολογική προπαγάνδα, τα ρουσφέτια και οτιδήποτε είχε την δυνατότητα να του αποφέρει ψήφους, και την νοθεία και τις προβοκάτσιες επιβεβαιώθηκαν απόλυτα.

Και πριν αναφερθούμε σε συγκεκριμένα γεγονότα και αριθμούς που αποδεικνύουν ότι τα επίσημα αποτελέσματα (αυτή την στιγμή 12.30 το βράδυ τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αποτέλεσμα είναι 51,4% υπέρ του ΝΑΙ και 48,6%) είναι προϊόν απάτης και νοθείας να δούμε τι είχε προηγηθεί.

Από τις 6 το απόγευμα και ενώ η διαδικασία του δημοψηφίσματος ήταν σε εξέλιξη, όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και ειδικά το κρατικό πρακτορεία ΑΝΑΤΟΛΗ καλλιεργούσαν ένα πανηγυρικό κλίμα για την κυβέρνηση αναφέροντας εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών ότι το ΝΑΙ θα …προηγηθεί με ένα ποσοστό 10-15%!

Στις 9 το βράδυ και ενώ το ANADOLU σέρβιρε την πληροφορία ότι έχει καταμετρηθεί το 90% των ψηφοδελτίων έρχεται ταυτόχρονη ανακοίνωση από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο που κάνει λόγο ότι είχαν καταμετρηθεί το 76% των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση συνεχίζεται.
Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 9.30 η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα είχε ολοκληρωθεί, εκατοντάδες ήταν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι που την διέψευδαν.

Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία σε μια σειρά περιοχές ερχόταν βροχή. Δεκάδες τα εκλογικά τμήματα στα οποία βρέθηκαν πολλαπλάσια ψηφοδέλτια από αυτούς που ψήφισαν και τα οποία θεωρήθηκαν έγκυρα (με το ΝΑΙ φυσικά να επικρατεί συντριπτικά).
Σε 1.000.000 υπολογίζει μια πρώτη εκτίμηση τα ψηφοδέλτια που θεωρήθηκαν άκυρα τα οποία στην μεγάλη πλειονότητα τους έγραφαν ΟΧΙ.
Και το πιο βασικό που δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί σε καμιά χώρα που θέλει να λέγεται ότι είναι στοιχειωδως δημοκρατική: βρέθηκαν 2.500.000 ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα του εκλογικού κέντρου και όμως με απόφαση του το Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αυτά τα ψηφοδέλτια τα θεωρεί έγκυρα, καταπατώντας ακόμα και τις δικές του διατάξεις.
Η νοθεία δηλαδή που υπήρξε ήταν τόσο εκτεταμένη που ακόμα και ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μπουλέντ Τεζτσάν δήλωσε: «Το Ανώτατο Συμβούλιο απέτυχε στο ρόλο του επιτρέποντας την απάτη στο δημοψήφισμα».

Ανάλογη ανακοίνωση υπάρχει και από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP το οποίο κάνει λόγο ότι το ποσοστό νοθείας κυμαίνεται σε 3-4% και δηλώνει ότι θα αμφισβητήσει τα ⅔ των ψήφων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρ’ όλες τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος το ΟΧΙ επικράτησε σε πολύ μεγάλες πόλεις όπως η Αγκυρα και η Κωνσταντινούπολη με τις εργατικές περιοχές να του δίνουν πολύ μεγάλο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το λαϊκό κίνημα και οι επιδιώξεις του νέου «Σουλτάνου» θα μείνουν στους σχεδιασμούς του. Οι ταξικές μάχες δίνονται κυρίως στους χώρους δουλειάς, και όχι σε εκλογικές διαδικασίες.

Φυσικά θα επανέλθουμε με πιο αναλυτικές πληροφορίες στο θέμα του δημοψηφίσματος.

Υ. Γ Μετά την ανακοίνωση του νόθου αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλημμύρισαν από βίντεο με αυθόρμητες διαδηλώσεις που σχηματίστηκαν σε μια σειρά πόλεις ενάντια στον Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s