Δ. Τσοβόλας: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει μόνη της από το ευρώ

Δ. Τσοβόλας: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει μόνη της από το ευρώ20/04/2017

Η συνέχιση της οικονομικής και της αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων είναι αδιέξοδη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο κ. Τσοβόλας εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από την ευρωζώνη καθώς δεν θα αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι αν υπήρχαν σοβαρές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, θα έπρεπε να αναλύσουν τις συνέπειες από την εφαρμογή των πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια και να πάρουν αποφάσεις πριν να είναι αργά και σημείωσε πως υπάρχει εισαγόμενη νομοθεσία και μάλιστα κακιά, υποστηρίζοντας ότι καταργούνται διατάξεις καθώς κάποια πράγματα επιβάλλονται από έξω.

Είπε ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία στη χώρα μας, πως δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό κεκτημένο και πως απουσιάζει η εθνική νομοθεσία καθώς όλα παράγονται έξω.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντισταθεί και να άλλαζε πορεία, ειδικά μετά το δημοψήφισμα, ενώ τόνισε ότι η χρεοκοπία είναι προϊόν της άνευ όρων ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είχε προετοιμαστεί να ανταγωνιστεί τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν μπορεί να ανασάνει, λέγοντας ότι το σημερινό κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό του Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε πως το ΠΑΣΟΚ το άλλαξε ο Κώστας Σημίτης που το έκανε φιλελεύθερο, σκληρό και αντιλαϊκό. Επέρριψε ευθύνες και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι την περίοδο εκείνη θα μπορούσε με διάταξη νόμου να κάνει η χώρα στάση πληρωμών προς τις ιδιωτικές τράπεζες και μείωση των επιτοκίων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s