Μήπως ο Κυριάκος είναι πολιτικός χειρότερος από τον πατέρα του;

Μήπως ο Κυριάκος είναι πολιτικός χειρότερος από τον πατέρα του;

13 Μαΐου 2017

Γιατί παρεμβαίνει σε υποθέσεις ιδιωτών;

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» έγραψε ότι η θρυλούμενη συμφωνία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με την οικογένεια Μπόμπολα για την εξαγορά του «Πήγασου» «κατέρρευσε με παρέμβαση Μητσοτάκη»- στον Μπόμπολα και τράπεζες. Από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ δεν διαψεύσθηκε.

Τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Τι δουλειά έχει ένας αρχηγός κόμματος να παρεμβαίνει στις συναλλαγές ιδιωτών; Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Από το βήμα της Βουλής είχε αναδείξει την αξίωσή του να τον ρωτάει ο Στ. Ψυχάρης σε ποιον θα εκχωρούσε τον ΔΟΛ και ποια γραμμή θα ακολουθούσαν οι εφημερίδες του.

Τις προάλλες έσπευσε στη Βουλή για να καταγγείλει τον Σαββίδη με τον οποίο είχε ανοίξει προηγούμενα ο ίδιος επειδή διεκδικούσε τηλεοπτικό κανάλι, όπως έκαναν οι φίλοι του. Μπορεί να έχει τηλεοπτικό κανάλι οποίος τον φιλοξενεί κάθε μέρα, αλλά δεν μπορεί να έχει όποιος ενδέχεται να φιλοξενεί τους αντιπάλους του.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι δικαίωμα του Κυριάκου να έχει τη γνώμη του. Προφανώς. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για έκφραση γνώμης. Πρόκειται για ωμή εξωθεσμική παρέμβαση που ισοδυναμεί με απειλή και εκβιασμό -καθώς εδράζεται στο ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία.

Σκεφθείτε και να την αναλάβει. Αφού τώρα θέλει να καθορίζει τη γραμμή των εφημερίδων, αφού τώρα αξιώνει να εγκρίνει επιχειρηματικές συγκλίσεις και αφού τώρα παρεμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα τι θα κάνει ως Πρωθυπουργός; Και μετά καταγγέλλει τον Τσίπρα για αυταρχισμό και διαπλοκή.

Η περίπτωση Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε να γίνεται πρόωρα επικίνδυνη για τη θεσμική λειτουργία της χώρας- και δεν του το είχαν. Πίσω από το ευγενικό πρόσωπο υπάρχει μια σκληρή παρεμβατική νοοτροπία που καταλήγει να λειτουργεί όχι απλώς εναντίον ενός επιχειρηματία- που τόλμησε να προβλέψει ότι δεν θα γίνει Πρωθυπουργός- αλλά και υπέρ δυο άλλων που από αντίπαλοι έγιναν σύμμαχοι εναντίον αυτού του επιχειρηματία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ανακατεύεται σ’ αυτές τις ιστορίες; Η μόνη εξήγηση είναι ότι ο Κυριάκος είναι χειρότερος από τον πατέρα του….

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s