ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΗΠΑ- ΚΙΝΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΗΠΑ- ΚΙΝΑ.
1. Στην εποχή του ΤΡΑΜΠ :ΥΠΟΥΡΓΟΙ του ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που με την επίκληση διαφανών πωλήσεων επιδιώκουν – επωφελείς για τους ίδιους – επιχειρηματικές συμφωνίες και παρεμβάσεις και σε πολιτικό επίπεδο : Ορισμένοι έμποροι χρηματιστηριακών , τραπεζικών και ασφαλιστικών προιόντων εμφανίζονται να αγνοούν τη διάκριση μεταξύ κυβερνήσεων και ανωνύμων εταιριών ασφαλιστικών υπηρεσιών .
2.Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, -μέχρι πρότινος -μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα του Σπύρου Λάτση EUROBANK απέστειλε επιστολή στο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Τσίπρα και ζητά μια διαφανή πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ καθότι ενδιαφέρεται η Calamos Investments Fund (Χρηματιστηριακά κεφάλαια )και δικών του συμφερόντων. Την επιστολή την απέστειλε πριν αναχωρήσει για τη Κίνα ο έλληνας πρωθυπουργός , καθότι • ο κινεζικός όμιλος Fosun, φέρεται ως υποψήφιος αγοραστής της Εθνικής Ασφαλιστικής Η Fosun είναι επίσης μεγαλομέτοχος της ελληνικής Follie-Folli, παγκόσμιου κολοσσού στον κλάδο κοσμημάτων. συμφερόντων του έλληνα εφοπλιστή Κοτσολιούτσου.
3.Αποτελεί θέμα ότι Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΤΡΑΜΠ Γουίλμπουρ Ρος ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ και κοινοποιεί επιστολή του σε πρωθυπουργό χώρας, ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ , δηλαδή ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . Ορισμένοι έμποροι χρηματιστηριακών , τραπεζικών και ασφαλιστικών προιόντων εμφανίζονται να αγνοούν τη διάκριση μεταξύ κυβερνήσεων και ανωνύμων εταιριών ασφαλιστικών υπηρεσιών
4.Επίσης θέμα αποτελεί τι εννοεί ο Ρος ως διαφανή πώληση . .Δηλαδή να προτιμηθεί το αμερικανικών συμφερόντων Fund Calamos Investments . και όχι η κινέζικων συμφερόντων Fosun; Και αναφέρει ότι εάν προτιμηθεί η δική του εταιρία , αυτό θα αποτελέσει ΠΡΟΚΡΙΜΑ για να βοηθηθούν οι ροές επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα…Σ.Τ.
Η επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Επιστολή Ρος σε Τσίπρα για την Εθνική Ασφαλιστική

Τρίτη, 16 Μαίου 2017

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος υποστήριξε με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση την προσφορά της αμερικανικής εταιρείας Calamos Investments για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι μια ενδεχομένη συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει τις ροές επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
Η κίνηση αυτή του Ρος που κρίνεται ως εξαιρετικά ασυνήθιστη συμπίπτει με το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους επενδυτικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική όπως οι Όμιλοι Fosun, Gongbao και Wintime.
Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική εταιρεία Calamos Investments, η οποία διαχειρίζεται 20 δισ. δολάρια και η EXIN Partners, επενδυτική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που επικεντρώνεται στην ασφάλιση, την αντασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, κινούνται για την απόκτηση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η συμφωνία, η οποία πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του 2017, θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ζήτησε σύμφωνα με ανώτερο τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μια «διαφανή πώληση».
«Είναι ένα ισχυρό γράμμα. Ο υπουργός Εμπορίου υποστηρίζει πλήρως την προσφορά της Calamos-EXIN, λέγοντας ότι θα είναι μια καλή αρχή για τη βελτίωση των επενδυτικών ροών των ΗΠΑ προς την Ελλάδα», δήλωσε ο τραπεζίτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Τραπεζίτης κοντά στη διαδικασία επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος έχει σταλεί στη διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, λέγοντας ότι η τράπεζα είχε την πρόθεση να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι το τέλος του μήνα, αν και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s