Σάμος: «Πόλεμος» μεταξύ αναισθησιολόγων και μαιευτήρων… με θύμα το δικαίωμα στην άμβλωση

Σάμος: «Πόλεμος» μεταξύ αναισθησιολόγων και μαιευτήρων… με θύμα το δικαίωμα στην άμβλωση

Σάμος: «Πόλεμος» μεταξύ αναισθησιολόγων και μαιευτήρων… με θύμα το δικαίωμα στην άμβλωση 13:33 | 19 Μάιος. 2017Μοιραστείτε στο twitter
Σε προβλήματα συνεργασίας μεταξύ του ιατρικού προσωπικού του αναισθησιολογικού και γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Σάμου αποδίδει την πρωτοφανή απόφαση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επεμβάσεις αμβλώσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου.

«Προβλήματα που προϋπήρχαν και είχαν καταγγελθεί από την διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος από τον Ιούνιο του 2016 και γνώριζαν χωρίς να επιλύουν ως όφειλαν τόσο η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου» σημειώνει ο Σύλλογος.
«Διερωτόμαστε δε για τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του προβλήματος στα ΜΜΕ σ’ αυτή τη χρονική στιγμή» συνεχίζει και γνωστοποιεί, ότι «οι αναισθησιολόγοι και μετά από την άρνηση τους έχουν πάρει μέρος σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία».

Ο Σύλλογος απαντά και στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δ. Βαρνάβα, την στάση του οποίου θεωρεί «ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον Ι.Σ.Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Αιγαίου τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού έχουν ξεκινήσει από το 2016. «Γιατροί που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι οι σχέσεις μεταξύ αναισθησιολόγων και μαιευτήρων δεν είναι και οι καλύτερες κάτι που οδήγησε τους αναισθησιολόγους να πάρουν αυτή την απόφαση που καταδίκαζε αρκετές γυναίκες να μην έχουν το δικαίωμα να τους παρέχει το Νοσοκομείο ως οφείλει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης» σημειώνει η ΕΡΤ Αιγαίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s