Σχόλιο μας : αυτοί διαλύουν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ! Ξεφτίλα! 

Τους ‘στρατούς’ τους ετοιμάζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενόψει ‘μάχης’ τον Οκτώβριο.Στην πραγματικότητα, με την Φώφη Γεννηματά να έχει προαναγγείλει διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τη βάση για τον προσεχή Οκτώβριο, οι «αρχηγήσιμοι» σε ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενες δυνάμεις, μετράνε τις δυνάμεις τους.

Είναι σαφές πως πρώτη υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα είναι η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που έχει και σήμερα αυτόν τον ρόλο, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος που μετέχει στο εγχείρημα. Από το 2016 ακόμα, άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά, βάζοντας πρώτη στο τραπέζι το ζήτημα της εκλογής αρχηγού από τη βάση, ξεκαθάρισε πως θα ήταν υποψήφια, με ‘ανθυποψήφιους’ τότε, κατά δήλωσή τους τον Σταύρο Θεοδωράκη -καθώς το Ποτάμι ήταν τότε πολύ κοντά στην συμμαχία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη- και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σήμερα, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, παραπέμποντας για τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, στο οποίο θα δρομολογηθεί η όλη διαδικασία, για να πάρει τις αποφάσεις του. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην παρούσα φάση, επιλέγει να ρίξει το βάρος του στη διεκδίκηση του να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως ζητούσε από την αρχή, και του να προηγηθεί της εκλογής αρχηγού από τη βάση, το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Στην περίπτωση που επιλεγεί να προηγηθεί η εκλογή αρχηγού, θα επιμείνει στην εναλλακτική του πρόταση να στηθεί διπλή κάλπη, προκειμένου να αποφασίσει η βάση του χώρου και για τον χαρακτήρα του νέου φορέα. Εφόσον αυτές οι θέσεις, υιοθετηθούν, κόντρα στην πρόταση για ‘πολυκομματικό ομοσπονδιακό φορέα’, θεωρείται αρκετά πιθανό να είναι και εκείνος υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής, κάτι πάντως που θα το ξεκαθαρίσει ο ίδιος όταν κρίνει ότι είναι η «κατάλληλη στιγμή».

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει διαφωνήσει ανοιχτά με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά να προηγηθεί του ιδρυτικού συνεδρίου η διαδικασία εκλογής αρχηγού. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, πλην όμως συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι του που επιμένουν στην ανάγκη για ανανέωση και σε επίπεδο προσώπων πέραν αυτού των συμβόλων, του εισηγούνται να βάλει υποψηφιότητα.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση βρήκαν τα όσα είπε, για την ανάγκη κατάργησης του υπερταμείου και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στην ομιλία του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Μανιάτης, το όνομα του οποίου άρχισε να «παίζει» για υποψηφιότητα ενόψει της διαδικασίας εκλογής αρχηγού, αμέσως μετά.

Έντονα ακούγεται εσχάτως για τη θέση του υποψήφιου αρχηγού και το όνομα του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου, Παύλου Γερουλάνου, που επιμένει πάντως να μιλά με αφετηρία το ΠΑΣΟΚ, για το όραμα του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και την ανάγκη αυτό να μετουσιωθεί σε πολιτική πρόταση που θα αφορά ξανά κάθε Έλληνα. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και πιθανόν δεν θα το κάνει άμεσα, ωστόσο πολλοί από εκείνους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, είναι έτοιμοι να στοιχηθούν πίσω του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s