Ο Βενιζέλος -αιθεροβάμων πάντα-βγάζει αντισυνταγματικό το …Σύνταγμα

Ο Βενιζέλος -αιθεροβάμων πάντα-βγάζει αντισυνταγματικό το …Σύνταγμα

17 Ιουλίου 2017

Στον ανώτερο των πάντων κόσμο του εξακολουθεί να κινείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατεβάζοντας ιδέες που θέτουν εν αμφιβόλω αν ο πολιτικός εαυτός του συμβουλεύεται τον συνταγματολόγο και τούμπαλιν. Παλιότερα πρότεινε Βουλή…282 μελών, με την ιδέα να μην συνυπολογίζονται στις ψηφοφορίες οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών- που από αυτή την άποψη πρέπει να του οφείλουν πολλά αφού τους έχρισε με τον τρόπο του αντισυστημικους, ό,τι επιδιώκουν δηλαδή.

Τώρα το προχωράει. Αφού κάνει κάτι περίεργες συνδέσεις ανάμεσα στο άρθρο 110 του Συντάγματος που αναφέρεται στην αναθεώρησή του, καταλήγει ότι ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα θα είναι …αντισυνταγματικό και καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην τον υπογράψει.

Τον καλεί δηλαδή να δημιουργήσει πολιτειακή κρίση συγκρουόμενος με την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε λίγο ο Βενιζέλος θα αποφανθεί ότι και το Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικό.

Ακόμη πιο φαεινή είναι η ανάλυσή του για τις εξελίξεις τασσόμενος κατά της αυτοδυναμίας της ΝΔ υπέρ μιας «ισότιμης» συνεργασίας με τα λοιπά κόμματα – με τον ίδιο σε περίοπτη θέση ασφαλώς.

Αν όμως πράγματι δεν θέλει την αυτοδυναμία του Κυριάκου, τότε γιατί καταψήφισε την απλή αναλογική; Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν ζητάει από το κόμμα του να καταθέσει τώρα νομοσχέδιο για την επαναφορά της;

Ή δουλευόμαστε μεταξύ μας, ή κακό πράγμα η απομόνωση στην πολιτική.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s