Σχόλιο μας είναι πολύ αργά για τον λαλιωτη που κρυβόταν τα πέτρινα χρόνια του Βενιζέλου και της φωφης με τη ΝΔ

TVXS
Λαλιώτης: ο τελευταίος των Μοϊκανών;

07:39 | 09 Αυγ. 2017
Η πρόσφατη παρέμβαση Λαλιώτη φαίνεται να στοχεύει στην προστασία της «παπανδρεϊκής» κληρονομιάς από την επικρατούσα δεξιά ρητορική. Μοιάζει όμως και να απαντά στη διαφαινόμενη εγκατάλειψη της πολιτικής των «ίσων αποστάσεων» από το ΠΑΣΟΚ και το φλερτ του με την ΝΔ.
Το έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι η προσκόλληση στη ΝΔ μπορεί να βολέψει μελλοντικά ορισμένα στελέχη του κόμματος που θέλουν με κάθε τρόπο να επανέλθουν στην εξουσία, αλλά θα αποτελέσει για το ίδιο το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ τη χαριστική βολή.
Η εμπλοκή του Γ.Καμίνη στην μάχη για την ηγεσία της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» αποτελεί άλλωστε και ένα μήνυμα προς Μητσοτάκη ότι θα έχει  πρόθυμο σύμμαχο, στη περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να αυτοδιαλυθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάτι που προϋποθέτει την πλήρη αποδόμηση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Κώστας Λαλιώτης φαίνεται επίσης να συνειδητοποιεί ότι μετά τις καταστροφικές συμμαχίες με την δεξιά, η διεθνής σοσιαλδημοκρατία παίρνει αποστάσεις από τον νεοφιλελευθερισμό και τα συντηρητικά κόμματα, με θλιβερή εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ. Απομένει να διευκρινιστεί αν στο κόμμα του υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται σαν τον Λαλιώτη, ή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει, όπως στη ομώνυμη ταινία με τους καουμπόηδες και τους Ινδιάνους, κάτι σαν ο τελευταίος των Μοϊκανών.
 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s