«Άρχισαν τα όργανα»;

«Άρχισαν τα όργανα»;

09:46 | 10 Μαρ. 2018

Ο δρόμος του Κινήματος Αλλαγής προς το συνέδριο είναι στρωμένος με αγκάθια, τόσο εξαιτίας των συμπτωμάτων παλαιοκομματικής γραφειοκρατίας όσο και επειδή οι εξελίξεις δοκιμάζουν τη συνοχή του νέου φορέα.

Η οργάνωση επεφύλαξε ένα μικρό φιάσκο με αναβολές στις εκλογές συνέδρων, υπερμεγέθη λίστα ex oficio συνέδρων και απόφαση της Φώφης Γεννηματά, σε πρώτο πρόσωπο, ότι τελικά δεν θα γίνουν εκλογές. Εξέλιξη που έφερε «στα κάγκελα» την εσωκομματική αντιπολίτευση και σε αμηχανία τους νεόφερτους ενώ το παρασκήνιο αναφέρεται σε υπόγεια συμφωνία ΔΗΜΑΡ – Φώφης, που δεν μένει ασχολίαστη από την ομάδα Ανδρουλάκη.

Τα σοβαρά προβλήματα είναι πολιτικά όπως η αυτόνομη κίνηση Βενιζέλου προς τη Σαμαρική ΝΔ, που εκδηλώθηκε στη Βουλή, ενώ Γεννηματά και Θεοδωράκης ανταλλάσσουν «δηλητηριώδη» tweets. Η πραγματική διαφωνία τους είναι το αναπάντητο αίτημα για κοινό βηματισμό σε βασικά ζητήματα, κυρίως απέναντι στο σκάνδαλο Novartis. Οι νέοι σύμμαχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποτελούν την ασπίδα για Βενιζέλο-Λοβέρδο, πόσο μάλλον όταν η κάλυψη διακινδυνεύει την ακεραιότητα όλου του εγχειρήματος.

Πριν ακόμη φτάσει στη συγκρότηση αυτόνομου πολιτικού στίγματος, το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής περνά από συμπληγάδες καθώς πρέπει πρώτα να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s